суббота, 21 сентября 2013 г.

עלי אורז ממולאים בשר בתנור

 

עלי אורז במלית בשר טחון וירקות שבושל ברוטב סויה מתוקה וצ`ילי מתוק . זאת הפעם הראשונה שאני

משתמש בעלי האורז כאפשרות לעטיפת מלית בשר 
והתוצאה הייתה מעולה . את העלים הממולאים אפיתי

בתנור ומעטפת העלים 
התקבלה פריכה כמו שרציתי והבשר נותר עסיסי וספוג טעמים .
עלי האורז – הוראות הכנה

יש למלא מים בכלי רחב כמו תבנית אפייה על מנת לטבול בה את עלי האורז עד להתרככותם .

יש להשרות את 
הדפים אחד אחד על מנת שלא ידבקו . יש לנהוג בזהירות ולא להשרות יותר מידי דבר

שהופך את הדף 
לדביק מאד ולא נוח לעבודה . כל דף שהוצאנו מההשריה יש להניח על מגבת ולספוג את

עודפי המים . 
להניח במרכזו של הדף את המלית ולקפל את הצדדים לכיוון המרכז ואז לגלגל את הדף

קדימה על המלית 
תוך כדי הידוק . להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהצד של הסגירה לפי מטה .

מלית הבשר

500 גר` בשר בקר טחון – מספיק למילוי 10 דפי אורז
1 בצל קצוץ דק
צרור פטרוזיליה קצוץ
4-5 גבעולי בצל ירוק קצוץ
1/2 פלפל אדום קצוץ לקוביות
1 גזר מגורד
2-3 שיני שום טרי קצוצות דק
מעט שמן זית
2-3 כפות רוטב צ`ילי מתוק
2-3 רוטב סויה מתוקה ( סויה כהה מאד וסמיכה לעומת הדלילה שהיא מלוחה )
הכנת מלית הבשר

לטגן את הבצל במעט שמן זית , להוסיף את הגזר המגורד ,הפלפל האדום , הפטרוזיליה
והבצל הירוק .לערבב ולטגן עד התרככות הירקות . להוסיף את שיני השום ולערבב עד שמריחים
היטב את ריח השום . מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו . מוסיפים את רוטב הסויה ,רוטב הצ`ילי

ומתבלים במלח ופלפל שחור . 
ממשיכים לפורר את הבשר ומבשלים אותו תוך כדי בחישה כ10 דקות עד

שהוא סופג היטב את 
הנוזלים שבסיר . מניחים בצד כדי שהמלית תתקרר לפני המילוי .

לאחר שהמלית הצטננה יש למלא את דפי האורז לפי ההסבר בתחילת הרשומה ולהניח את
הגלילים הממולאים עם צד הסגירה כלפי מטה בתבנית שרופדה בנייר אפייה .


להבריש את הגלילים במעט שמן זית ולאפות בתנור בחום של 180 מעלות כ 15-20 דקות. 
את הפטריות שבמנה צרבתי קלות במחבת עם שמן זית לאחר תיבול במלח גס ,פלפל שחור ,

שום כתוש וסויה מתוקה . 

Комментариев нет:

Отправить комментарий