
אוהב מאד קציצות דג טובלות ברוטב אדום והן מופיעות הרבה לאחרונה על שולחני . הפעם הכנתי את
הקציצות מדג סלמון ושוב הוכיח הדג המלכותי הזה עד כמה הוא טעים גם בגרסת הקציצות .
הקציצות מדג סלמון ושוב הוכיח הדג המלכותי הזה עד כמה הוא טעים גם בגרסת הקציצות .
בדרך כלל אני מכין את תערובת הדג הטחון והתיבול של התערובת לבד אבל הפעם קניתי תערובת מוכנה
ומתובלת של פילה סלמון אצל מוכר הדגים שלי . הצבע הוורוד השזור בעשבי התיבול של התערובת קנה
אותי והחלטתי הפעם לסמוך על טעמו של מוכר הדגים ולא התאכזבתי .
ומתובלת של פילה סלמון אצל מוכר הדגים שלי . הצבע הוורוד השזור בעשבי התיבול של התערובת קנה
אותי והחלטתי הפעם לסמוך על טעמו של מוכר הדגים ולא התאכזבתי .
תערובת הדג
פילה סלמון טחון ללא העור
פטרוזיליה קצוצה דק
כוסברה קצוצה דק
מלח
פפריקה אדומה מתוקה
כמון
שום כתוש
שמן זית
פירורי פנקו
מרכיבי הרוטב
1 בצל סגול קצוץ דק
1 פלפל חריף חתוך לטבעות
1 פלפל אדום/גמבה חתוך לרצועות
4 עגבניות בשלות מגורדות
100 גר` רסק עגבניות
פטרוזיליה /כוסברה
4 שיני שום קצוצות דק
1 כף סוכר
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
כמון
1.5 כוס מים רותחים
הכנת הרוטב
לטגן את הבצל ,רצועות הפלפל האדום וטבעות הפלפל החריף עד שהבצל נעשה שקוף והפלפלים
מתרככים מעט . להוסיף את הפטרוזיליה והכוסברה שקצצנו דק עם שיני השום הקצוצות ולערבב
היטב עד שמריחים היטב את ריח השום ועשבי התיבול .
להוסיף את העגבניות המגורדות , רסק העגבניות והמים החמים ולערבב היטב . להביא לרתיחה
ולהנמיך לאש נמוכה . לתבל בנדיבות ולהמשיך בבישול עוד כ15-20 דקות .
הכנת הקציצות
מהתערובת יצרתי קציצות שטיגנתי קלות לפני העברתן לסיר הרוטב . את הקציצות הנחתי בסיר
שטוח עם הרוטב להמשך בישול של כ15-20 דקות .

Комментариев нет:
Отправить комментарий