пятница, 24 июня 2011 г.

מוסקה המלכה

http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=2055448

 
מוסקה מלכת המטבח הבלקני , חגיגה של חצילים ובשר בקר עסיסי ספוגה ברוטב עגבניות טריות והרבה עשבי תיבול . מאפה המשלב חומרים שפשוט מתחברים לתוצאה הכי מושלמת שאפשר לצפות . המוסקה  בנויה משכבות מרכיבים כאשר בתחתית המאפה פרוסות תפוחי אדמה דקיקות מעליהם תערובת עישבי תיבול   ותערובת בשר בקר טחון מתובל היטב . מעל תערובת הבשר שכבת כיסוי עליונה של  פרוסות חציל והכול ספוג ברוטב עגבניות טרי ועשיר .   
 
שלבי ההכנה :
הכנת רוטב העגבניות
הכנת תפוחי האדמה
הכנת תערובת הבשר
הכנת החצילים

רוטב העגבניות
6 עגבניות מגורדות
1 רסק עגבניות קטן
1 בצל
4 שיני שום קצוצות דק
2 כוסות מרק עוף
מלח , פלפל שחור
פפריקה מתוקה
1 כף סוכר
 פטרוזיליה קצוצה דק
 לטגן את הבצל הקצוץ במעט שמן , כשהבצל נעשה שקוף להוסיף את שיני השום ולערבב היטב שלא יישרף . להוסיף את כל שאר המרכיבים , לערבב ולהביא לרתיחה , לבשל על אש נמוכה כ 10 דקות ולהוריד מהאש .
 תפוחי האדמה
לבשל תפוחי אדמה שפרסנו לפרוסות דקות במים עם מעט מלח . לבשל עד רתיחה ועוד כ 5 דקות על אש נמוכה . להוריד ולסנן את תפוחי האדמה מהמים . כמות תפוחי האדמה צריכה להיות כדי כיסוי שכבה אחת של תבנית האפייה . 
 תערובת הבשר
1 ק"ג בשר בקר טחון
2 בצלים קצוצים דק
2 ביצים
מלח , פלפל שחור
פפריקה מתוקה , כמון
בהרט
פטרוזיליה קצוצה דק 
 לערבב את כל חומרי התערובת ולתבל לפי הטעם , להשהות לחצי שעה לספיגת טעמים .

חצילים
לאפות פרוסות חציל שהברשנו בשמן זית בחום גבוה עד השחמה קלה . כמות החצילים צריכה לכסות את השכבה העליונה של תבנית האפייה . ( אני השתמשתי ב 2 חצילים בינונים תלוי כמובן בגודל החציל ) 

הכנת המוסקה  

א . לצקת מעט רוטב עגבניות ולכסות את קרקעית התבנית .
ב.  לסדר בצפיפות שכבה של פרוסות תפוחי אדמה ולפזר מעל פטרוזיליה קצוצה .
ג. לסדר שכבה של תערובת הבשר הטחון מעל תפוחי האדמה עד כיסוי מלא ולצקת מעל שוב רוטב עגבניות .
ד. לסדר מעל שכבת הבשר את פרוסות החציל בצורה צפופה וחופפת ולפזר מעל פטרוזיליה קצוצה .
ה. לצקת מעל את יתרת רוטב העגבניות ולכסות ברדיד אלומיניום .
ו. לאפות בתנור במשך כ 45 דקות , להסיר את רדיד האלומיניום ולהמשיך לאפות עוד כ 30 דקות .
 



 בהגשה עם טחינה משובחת וסמיכה .

Комментариев нет:

Отправить комментарий