נכדתי אור כבר מבשלת לבני ביתה האהובים אוכל טעים.
היא כתבה לי את המתכון וצילמה את התמונה. מזכיר אוכל פרסי טיפוסי .
היא כתבה לי את המתכון וצילמה את התמונה. מזכיר אוכל פרסי טיפוסי .
המצרכים:
2 תפוחי אדמה מקולפים פרוסים דק
5 כפות שמן לכל הטיגונים
2 בצלים קצוצים דק
גזר מקולף מגורר גס
1/2 1 כוסות כרוב ירוק קצוץ דק
1/2 קילו בשר בקר
2 כוסות אורז פרסי
2 שיני שום קצוצות
1/2 כוס כוסברה קצוצה
מלח , פפריקה,כמון,כורכום,פלפל שחור
1/2 2 כוסות מים רותחים
2 תפוחי אדמה מקולפים פרוסים דק
5 כפות שמן לכל הטיגונים
2 בצלים קצוצים דק
גזר מקולף מגורר גס
1/2 1 כוסות כרוב ירוק קצוץ דק
1/2 קילו בשר בקר
2 כוסות אורז פרסי
2 שיני שום קצוצות
1/2 כוס כוסברה קצוצה
מלח , פפריקה,כמון,כורכום,פלפל שחור
1/2 2 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
מטגנים את תפוחי האדמה משני הצדדים ומוציאים לצלחת על ניר סופג
מטגנים את הירקות עד להזהבה ומוציאים לקערה.
מטגנים את הבשר הטחון בהקפצה לפירורים שחומים ומוציאים לקערה נוספת.
מסדרים בתחתית הסיר את תפוחי האדמה המטוגנים
מערבבים את האורז עם הבשר והירקות ומסדרים מעל לתפוחי האדמה
מוסיפים המים ,התבלינים , עשבי תיבול.
מרתיחים וטועמים.משפרים. מבשלים כ-30 דקות על להבה הכי קטנה בסיר מכוסה.
בודקים שהאורז מוכן ומכסים את הסיר במגבת. אם האורז עדיין קשה,מוסיפים עוד קצת מים רותחים וממשיכים לבשל.
תהנו
מטגנים את תפוחי האדמה משני הצדדים ומוציאים לצלחת על ניר סופג
מטגנים את הירקות עד להזהבה ומוציאים לקערה.
מטגנים את הבשר הטחון בהקפצה לפירורים שחומים ומוציאים לקערה נוספת.
מסדרים בתחתית הסיר את תפוחי האדמה המטוגנים
מערבבים את האורז עם הבשר והירקות ומסדרים מעל לתפוחי האדמה
מוסיפים המים ,התבלינים , עשבי תיבול.
מרתיחים וטועמים.משפרים. מבשלים כ-30 דקות על להבה הכי קטנה בסיר מכוסה.
בודקים שהאורז מוכן ומכסים את הסיר במגבת. אם האורז עדיין קשה,מוסיפים עוד קצת מים רותחים וממשיכים לבשל.
תהנו

Комментариев нет:
Отправить комментарий