понедельник, 21 апреля 2014 г.

פטריות ממולאות (או הלהיט שלא ידע שהוא כזה)

פטריות ממולאות (או הלהיט שלא ידע שהוא כזה)


פטריות ממולאות
 אזהרה: להיט מטורף לפניך!
שלום לכולם,
ידוע שפטריות משדרגות כל דבר. רוצים לשדרג את הסלט, מוסיפים לו פטריות טריות. חביתה משודרגת, כמה פטריות חתוכות בפנים יסדרו את העניין. אורז לבן פשוט, נטגן בצל ופטריות ונשים מעל וכבר מדובר במשהו אחר לגמרי. ומהי התוספת הצמחונית הכי פופולרית לפיצה? נכון , פטריות (בארה"ב אמנם פפרוני לוקח אותה בהליכה, אבל אנחנו בעסקי פטריות). אז היום נכין פטריות ממולאות וכדי לשדרג אותן נמלא אותן… בפטריות.
FM2alt1
המתכון הזה הוא [עצמאי בשטח] (ראו מה זה במפתח הקרדיטים) . הכל התחיל, לפני מספר שנים, כשתכננתי להכין משהו עם פטריות, קניתי אותן, ובסוף זה לא הסתדר. אבל כידוע, אוכל לא זורקים, ובוודאי לא פטריות, אז חשבתי מה לעשות איתן ופטריות ממולאות נראה לי רעיון טוב. חיפשתי קצת בספרים ובאינטרנט ולא מצאתי משהו שמשך אותי, פה היו אגוזים או גבינה שלא היו לי בבית, באחר רצו שהמלית כבר תהיה מבושלת. בקיצור, החלטתי לאלתר, קצצתי את רגלי הפטריות, הוספתי תבלינים, וכשהמלית לא הספיקה קצצתי פנימה גם את הפטריות הקטנות שלא התאימו למילוי. יצא טוב, באמת טוב, וכל כך קל להכין, אז הכנתי עוד כמה פעמים…
פריצת הדרך של הפטריות קרתה, כשארחתי את כל המשפחה, המורחבת, לארוחת חג וחפשתי גיבוי למנה הראשונה, אולי מישהו לא יאהב או לא ירצה, אז שיהיה עוד משהו… והכנתי כמות קטנה של פטריות, כולם לקחו, התלהבו ושיבחו. הייתי קצת נבוך, כי כולה פטריות… ממולאות בפטריות… אבל זרמתי. שנה לאחר מכן, בהרכב אפילו יותר גדול, הכנתי את זה שוב, בכמות ענקית, שלא יחסר, ושוב זה נגמר. בקיצור, להיט!
כאן המקום להסתייגות קלה. בכמות אורחים גדולה אני מציע לשקול פעמיים לפני שמכינים את המנה, ואני אסביר: מצד אחד פטריות ממולאות לעולם לא יעמדו בפני עצמן בארוחה חגיגית, הן תהיינה חלק ממגוון המנות הראשונות או תוספת משנית במנה העקרית, מצד שני אף אחד לא יקח רק פטריה אחת, 2-3 במינימום (את האחיין שלי בן ה-9, אמא שלו עצרה אחרי 6). אז יוצא שצריך כמות גדולה מאד של פטריות  (ועבודה) בשביל משהו לא מרכזי בארוחה. לכן, אלא אם כן יש לכם עזרה מאסיבית בהכנה, אני ממליץ לשמור את המנה הזאת לארוחות מצומצמות יותר.
אז מה אנחנו צריכים (לתשע פטריות ממולאות, תכפילו כמויות לפי הצורך).
FM1alt9 פטריות שמפיניון, מהיותר גדולות שבחבורה.
4-6 פטריות קטנות (בתוספת הרגליים של הפטריות הגדולות צריך לצאת במלית 100 גרם פטריות קצוצות).
5 שיני שום (כתושות).
30 גרם פרמזן מגורר.
צרור פטרוזיליה.
1.5 כפות שמן זית.
קמצוץ אבקת צ'ילי.
מלח פלפל.
איך מכינים:
ראשית חותכים לכל הפטריות 2 מ"מ מקצה הרגל, בד"כ הקצה יבש ונוקשה ולא נשתמש בו, ובקשר לניקוי הפטריות, ברור שלא שוטפים פטריות במים, הן כמו ספוג בקטע הזה, אבל מצד שני התאוריה שפטריות לא צריך לנקות לא באה לי בטוב. אז פשרה, אני עובר על כל פטריה עם מטלית (מגבת נייר רב פעמית) לחה, ומנקה היטב את כל הפרורים השחורים וכתמים אחרים.
עכשיו לוקחים את 9 הפטריות המיועדות למילוי ומרוקנים אותן, ע"י חיתוך בזוית אלכסונית משפת הפטריה ועד אמצע הרגל סביב סביב (מי שהבין את המשפט הזה שירים יד… אז הנה תמונה):
FM3ככה עושים סיבוב שלם ומוצאים את הרגל והשוליים שמכסים את הפטריה ויוצרים מכתש בו נשים את המלית. מי שעדיין לא הבין, פשוט תרוקנו את הפטריה איך שנוח לכם.
FM4
את רגלי הפטריות שחתכנו ואת הפטריות הקטנות (אני מזכיר, צריך שיצא 100 גרם) קוצצים דק ושמים בקערה. כמות קטנה קוצצים בסכין, כמות גדולה אפשר בכמה פולסים במעבד מזון (להזהר לא להגזים, אנחנו לא רוצים מחית פטריות).
FM5שוטפים את הפטרוזיליה מפרידים את העלים מהגבעולים, קוצצים דק ומוסיפים לפטריות הקצוצות.
FM6altמוסיפים את הפרמזן, שיני השום הכתושות ושמן הזית.
מתבלים במלח (בזהירות הפרמזן מלוח) ופלפל (בנדיבות) וקמצוץ אבקת צ'ילי (ממש מעט, זו מנה לא חריפה, הצ'ילי רק נועד להדגיש את הטעמים אחרים).
מערבבים היטב.
FM8טועמים ומתקנים את התיבול, צריכה להיות מלית עם טעמים חזקים.
שתי הערות למלית:
הסוד הגדול שהופך את הפטריות ללהיט הוא שהמלית מכילה כמות נאה של פטריות קצוצות. פטריות בחימום מוציאות נוזלים ובמקרה שלנו זה מה ששומר על המלית עסיסית גם אחרי האפיה.
המלית הזאת ממש צועקת לגיוונים, אפשר לגרר פנימה קצת קליפת לימון (הכי טוב לקלף בזסטר ולקצוץ דק) או כף של מחית עגבניות מיובשות, אפשר להחליף חלק מהפטרוזיליה בבזיליקום, או נענע או בזיליקום ונענע, או כל גיוון אחר שתעלו על דעתכם. אפשר אפילו לחלק את המלית שהכנתם עד עכשיו לכמה קעריות קטנות, כל אחת לגוון בצורה אחרת, קליפה לימון, עגבניות מיובשות, בזיליקום… וכל 2-3 פטריות למלא במלית שונה ויש לכם מנה מנצחת "פטריה בהפתעה" האורחים יפלו מזה.
עכשיו ממלאים את הפטריות. מנסים לדחוס כמה שיותר מלית בכל פטריה. הפטריות מתכווצות באפיה וגם המלית שלנו כי מכילה הרבה פטריות אז אל תפחדו להעמיס. מחליקים את המלית עם כפית וגם לוחצים קצת כדי שהכל יהיה יציב.
FM10את הפטריות מסדרים בתבנית אפיה, אפשר די צפוף.
FM11עד כאן אפשר להכין מראש. אם מדובר בהמתנה של שעות, כדאי לשמור במקרר, מכוסה.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ-20 דקות. עד שהמלית משחימה קצת למעלה. הסימן הכי טוב שהפטריה מוכנה, הוא לנסות (בזהירות, זה חם) ללחוץ קלות עם שתי אצבעות על צדי הפטריה, אם זה גמיש זה מוכן, סימן נוסף הוא שלוליות של נוזלים מהפטריות בתחתית התבנית. אל תגזימו באפיה, תשאירו קצת חיים בפטריה, שלא תהיה סמרטוטית לגמרי.

FM12הנה, מוכן, קלי קלות.
מעבירים לצלחת הגשה או צלחות אישיות ומגישים מייד.
FM13lead1

שיהיה בתאבון!
את המת

Комментариев нет:

Отправить комментарий